Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 10, 2019

Как се вдига училище „на крака“

Позната е на многобройните си възпитаници като СПТУ „Никола Ботушев“. Училището има място в образователната инфраструктура на столицата. Затова е носител на орден „Кирил и Методий“ II степен и на Почетния знак на София.
Обучението се провежда в съвременна материално-техническа база и на учебен полигон за подготовка на водачи на МПС. Гимназията има двустранни договори за сътрудничество и провеждане на практически занятия със специализирани фирми. Днес тук придобиват знания и практически умения 240 ученици дневна форма на обучение и 120 ученици във вечерна форма на обучение.
„Това, което обещавам, го правя! Ако не е така – елате и веднага си вземете детето.“ Това казва инж. Валя Симеонова, директор на Професионалната гимназия по транспорт в столичния кв. „Гара Искър“ по време на многобройните срещи с родители преди кандидатстването след VII клас. Самите те споделят помежду си своето задоволство от нивото на подготовка, която децата им получават. Не липсват и случаи на приемственост, когато младите избират училището, в което са учили техните родители или близки.
За най-новата специалност в гимназията „Логистика“ е осигурен преподавател от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – гл. ас. д-р Боряна Трифонова, която преподава икономическите дисциплини. „Искам да вдигна нивото и реномето на училището с преподаватели от висшите училища - споделя идеите си инж. Симеонова. - Това означава по-високо качество на образованието и отговаря на очакванията на родители и ученици.“ Екипът на гимназията е убеден, че това доведе в училището още деца.Четете повече в бр. 10, 7 – 13 март 2019 г.


Уважаеми читатели, в. „Аз Буки“ може да закупите и от следните места: 

СОФИЯ
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.where bg

epale