Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 15, 2018

Всеки има своето междучасие

„Най-важно е да научим нашите ученици да бъдат добри, знаещи и мислещи хора“, споделя Августина Александрова – директор на столичното 11. ОУ „Св. Пимен Зографски“.

И уточнява, че с колегите й работят в тази насока всекидневно, предавайки и личен пример за изграждане на чувство за толерантност, уважение, съчувствие и състрадание към онези, които са в неравностойно положение.
За поредна година в училището се организира Коледен благотворителен базар, а със събраните средства са закупени и дарени лекарства и консумативи за 1200 лв. на Дома за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски“ в София. „Децата ръководят целия процес по създаването на благотворителни мероприятия, учат се да работят с финансови средства, да съставят протоколи и други документи. Нашите ученици живеят в общност, умеят да работят в екип и са отдадени на каузата да помогнат на своите връстници в нужда. По този начин те придобиват различни социални умения, които неминуемо ще им бъдат от полза в живота“, разказва директорката.
Така едно квартално столично училище, в което се обучават 470 деца – от подготвителна група до VII клас, дава не само образование, но и гражданско възпитание на своите ученици. Благодарение на това децата се учат на честност и го показват със своите постъпки. Неотдавна ученичка намира и предава на ръководството изгубени 20 лв. „Открихме на кого са парите, а ученичката получи благодарност от родителите. Трябва да се дава гласност на добрите примери“, коментира и зам.-директорката Ирена Цветкова.

 

Четете повече в бр. 15, 12 – 18 април 2018 г.


Уважаеми читатели, поради големия интерес към в. „Аз Буки“ 
ви предоставяме възможност да закупите неговите броеве и от следните места: 

СОФИЯ
Павилионите на РЕП на Централна автогара и на Централна жп гара;
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.where bg

epale