Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 16, 2018

Отмина времето на соловите играчи

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев сподели на форума, посветен на 25-годишнината от учредяването на Съвета на ректорите (СР) на висшите училища в България:

 „Съветът на ректорите е утвърден партньор. Всички въпроси и политики в сектор висше образование, както и основни теми на българското общество, обсъждаме заедно“. Участие взеха ресорни министри от няколко кабинета през последните двайсетина година, ректори, председатели на СР в различни периоди, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Поздравителни адреси Съветът на ректорите получи от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова.
Министър Вълчев напомни за предизвикателствата, пред които е изправена системата. На дневен ред са промените в Закона за висше образование. Законът за изменение и допълнение на Закона за развитие на академичния състав чака своя правилник. Време е и за активни дискусии по най-важните политики, които висшите училища ще следват. Министър Вълчев припомни, че е налице добро сътрудничество между СР и изпълнителната власт – с активното участие на ректорите и академичната общност е разработена стратегията за развитие на висшето образование, стратегията за развитие на научните изследвания.

 

Четете повече в бр. 16, 19 – 25 април 2018 г.


Уважаеми читатели, поради големия интерес към в. „Аз Буки“ 
ви предоставяме възможност да закупите неговите броеве и от следните места: 

СОФИЯ
Павилионите на РЕП на Централна автогара и на Централна жп гара;
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.where bg

epale