Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 17, 2018

Природните науки отново с кабинети

В две столични училища – „Елисавета Багряна“ и „Уилям Гладстон“ отвориха врати комплекси от кабинети и лаборатории, в които ще се подготвят бъдещите технократи. 

С център по природни науки „Евридика“ се сдоби едно от най-големите столични училища – 51. СУ „Елисавета Багряна“. В Центъра има кабинети и лаборатории по география, математика, химия, биология, физика. Всички те са свързани с кътове за четене и нова визия за училищен коридор. „Проектът се нарича „Училище на бъдещето“, но истината е, че това е училище на настоящето и нашата задача е всички български училища да изглеждат по този начин. Шест в столицата получиха възможност да модернизират кабинети, участвайки и със собствено финансиране“, сподели при откриването на център „Евридика“ кметът на София Йорданка Фандъкова.
И в 18.СУ „Уилям Гладстон“ отвори врати Център по природо-математически науки „Акад. Георги Наджаков“ – световно известен български учен физик, възпитаник на училището. В Центъра има експериментални и дигитални лаборатории по физика, роботика и ЗD моделиране, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и приложна математика и програмиране. Образователната среда в Центъра е модерна, съобразена с тенденциите, изискванията и мерките за безопасност на ХХI век. Тя е съчетание от централно мултифункционално пространство за работа и обучение, състоящо се от свързани помежду си четири зали и хранилище, и пространство за отдих и неформално общуване. Лабораториите разполагат с най-модерното експериментално и техническо оборудване в областта на природните науки, както и с подходящ софтуер и приложения за виртуална работа по различните научни дисциплини.


Четете повече в бр. 17, 26 април – 2 май 2018 г.


Уважаеми читатели, поради големия интерес към в. „Аз Буки“ 
ви предоставяме възможност да закупите неговите броеве и от следните места: 

СОФИЯ
Павилионите на РЕП на Централна автогара и на Централна жп гара;
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.



where bg

epale