Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 3, 2019

Малкото училище с големи мечти

Основно училище „Виделина“ в с. Сейдол, Разградска област, е тазгодишният победител в националната класация „Образователен лидер“ в категорията „Иновативно лидерство“. 

Инициатор на събитието е Междууниверситетският институт за мениджмънт в образованието „Интераула“ в партньорство с Регионалното управление по образованието – София-град, и Центъра за изследвания и иновации в неформалното образование към Факултета по педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“. Училището е номинирано и в още две категории – „Приобщаващо лидерство“ и „Лидерство в класната стая“. А неговият директор Динко Христов е с номинация в категорията за личностно постижение.
Това е само част от списъка с отличия за училището, спечелени през годините. Според директорът това се дължи на факта, че тук се съчетават добри стари практики с нови идеи и богатите възможности, които предлагат модерните технологии. Училището е известно и с това, че има собствен зоопарк, обсерватория и етнографски комплекс. Затова и едно от най-честите определения за ОУ „Виделина“ е – уникално. Така почват да го наричат от създаването му през далечната 1980 г. Как се стига дотам, че училището „кривва“ по свой собствен, нестандартен път още от самото начало?

 

Четете повече в бр. 3, 17 – 23 януари 2019 г.


Уважаеми читатели, в. „Аз Буки“ може да закупите и от следните места: 

СОФИЯ
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.where bg

epale