Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 2, 2017

Първенецът на Добрич

СУ "Петко Р. Славейков" в областния град е модерно, светло и красиво.

"Най-ценното в нашето училище са хората в него. На първо място, това са учителите, които са много кадърни специалисти", разказва пред "Аз-буки" директорът Георги Георгиев. По думите му всеки от колегите му се стреми да въвежда иновативни методи и нови технологии в педагогическата си работа. А по-голямата част от децата са амбициозни и са подкрепяни от своите родители.
По брой ученици СУ "Петко Р. Славейков" е най-голямото училище в област Добрич - в него учат 1050 деца от подготвителна група до XII клас, разпределени в 45 паралелки. "Смея да твърдя, че сме и най-модерното училище в региона", допълва директорът. Във всяка класна стая има компютър със свободен интернет достъп. От първия до третия етаж всяка класна стая разполага и с 50-инчов плазмен екран. Кабинетите на четвъртия етаж са с мултимедии. Това дава възможност на учителите да прилагат иновативни методи на преподаване. Училището разполага и с 6 интерактивни дъски. В двата компютърни кабинета има 30 работни места и 2 сървъра с терминални устройства. Към богатата училищна библиотека е създадена и интерактивна читалня с един сървър и 10 терминални устройства, която се радва на голяма популярност.
СУ "П. Р. Славейков" от години е първенец в Националното външно оценяване по всички учебни предмети след IV клас в областта. Седмокласниците държат призовите места на миниматурите - през учебната 2015/2016 г. те са на първо място в областта по български език и литература и на второ - по математика. А резултатите от матурите на зрелостниците предизвикват гордост у преподавателите им.
Възпитаниците на училището са "абонирани" за първите места във всички областни и национални олимпиади, конкурси, състезания. Огромна стъклена витрина на входа едва побира грамотите, медалите и купите на победителите.

Четете повече в бр. 2, 12 – 18 януари 2017 г.


Уважаеми читатели, поради големия интерес към в. „Аз Буки“ 
ви предоставяме възможност да закупите неговите броеве и от следните места: 

СОФИЯ
Павилионите на РЕП на Централна автогара и на Централна жп гара;
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.); 


ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478; 
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24; 


БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.where bg

TUbg

Erih bg

epale