Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 31, 2017

Знанието е ценност, а оценката – следствие

Изменения и допълнения на Наредба № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, на Наредба № 8 за информацията и документацията за системата на предучилищното и училищното образование, и на Наредба № 10 за организацията на дейностите в училищното образование (и трите приети през 2016 г. – б.а.) предлага Министерството на образованието и науката. 

Прочети още

Уча и работя в България

Българската търговско-промишлена палата и фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“ организира кръгла маса на тема „За ускорен репродуктивен демографски ръст“.

Прочети още

Математиците с 16 медала

СМГ, софийското 125-то СУ „Боян Пенев“, Първа частна математическа гимназия, Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна и Бургаската математическа гимназия участваха със свои отбори в Международното състезание IMC, което се проведе от 25-ти до 31-ви юли 2017 г. в Лакнау, Индия. 

Прочети още

Отново на върха по биология

Злато, сребро и бронз завоюва националният ни отбор по биология на XXVIII международна олимпиада в Ковънтри, Великобритания.

Прочети още

Училище край морето

Има ли конкурс за училищна сграда, първенецът или поне подгласникът e ясен. 

Прочети още

Ще спре ли „изтичането на мозъци“

„Не само използвам всички мозъци, които имам, но и всички, които мога да взема назаем“, казва навремето американският президент Удроу Уилсън. 

Прочети още

Лятна изследователска школа за ученици

В Благоевград официално e открита Седемнадесетата лятна изследователска школа по математика и информатика на Ученическия институт по математика и информатика на БАН. 

Прочети още

Духовност и образование вървят ръка за ръка

Ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“, проф. д-р Запрян Козлуджов, в интервю: "Ще откриваме училище от I до IV клас, от  учебната 2018/2019 година. 

Прочети още

Космонавти от два континента идват у нас

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ започва международният лагер  „Космосът и ние“. 

Прочети още

За названията на фирми (I част)

При образуването на имена на фирми правила и изисквания на практика няма.

Прочети ощеwhere bg

epale