III Национална училищна конференция ,,Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“

През 2019 година Националната училищна конференция ,,Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“ постави началото на ежегодни срещи на преподаватели по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, човекът и природата и информатика и география.

Целта е да се популяризират множество добри практики, които вече съществуват, като участниците  имат възможност да представят пред колеги от цялата страна своя опит, инструментариум, техники за стимулиране на интереса и креативността на учениците. Мисията на организаторите от 51 СУ „Елисавета Багряна“, под патронажа на Министерството на образованието и науката и в партньорство с РУО София-град, е по време на конференцията да бъдат показани нестандартни подходи, да се обсъждат алтернативни канали на комуникация, нови техники за преподаване в интерактивна учебна среда. 

На 22 и 23 март 2024 г. в София се проведе III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природните науки“.

Традиционно конференцията събра участници от цяла България. Учители по химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, физика и астрономия, човекът и природата, информатика и информационни технологии и география и икономика споделят в сборник добри практики и опит в преподаването на тези науки.

„Качественото образование обикновено се измерва с крайните резултати – оценките от изпитите. Но на света не са нужни просто отличници, а личности с изградени добродетели. За да стане това, учителят трябва да бъде пример на днешното поколение – със своите знания, умения, всеотдайност, компетентност, със своята обич към учениците и страст към новаторството.

Споделянето на практики в образователната сфера трябва да е традиция. Събития като настоящата конференция дават възможност на учителите да споделят своя инс­трументариум, подходи и начин на преподаване, с която запленяват учениците.

Асен Александров, директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“

Да създадеш подобен тип форум, насочен към споделянето на добри практики, може би е „лесно“, но със сигурност неосъществимо без няколко важни неща: безрезервната подкрепа и творческата свобода на един ръководител; професионализма и сърцатостта на екипа по координация и организация на събитието и най-важното – високите постижения на колегите, които очакваме да видим и чуем на третата национална конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“, 2024 г.

Веселин Стефанов, ЗДАСД
Ива Асенова, ЗДУД и образователни технологии

 

Сборник конференция ,,Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“ – 2024

>>Изтеглете книгата<<

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

bg_BG
en_US bg_BG