"Az-buki" National Publishing House
Ministry of Education and Science
Wikipedia
  • Login
  • Registration
Аз-букиAz-buki National Publishing House for Education and Science
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About us
    • About us
    • Who we are
    • Team
    • Ethics
    • Documents
  • Az-buki Weekly
  • Journals
    • Strategies for Policy in Science and Education
    • Bulgarian Language and Literature
    • Pedagogika-Pedagogy
    • Mathematics and Informatics
    • Natural Science and Advanced Technology Education
    • Vocational Education
    • Istoriya-History journal
    • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
    • Filosofiya-Philosophy
  • Editions
  • Projects
  • Advertising
  • Subscribe now
  • Contact
  • en_US
  • bg_BG
  • Main Page
  • About us
    • About us
    • Who we are
    • Team
    • Ethics
    • Documents
  • Az-buki Weekly
  • Journals
    • Strategies for Policy in Science and Education
    • Bulgarian Language and Literature
    • Pedagogika-Pedagogy
    • Mathematics and Informatics
    • Natural Science and Advanced Technology Education
    • Vocational Education
    • Istoriya-History journal
    • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
    • Filosofiya-Philosophy
  • Editions
  • Projects
  • Advertising
  • Subscribe now
  • Contact
  • en_US
  • bg_BG
Няма резултати
Вижте всички резултати
Аз-буки Az-buki National Publishing House for Education and Science
Няма резултати
Вижте всички резултати
Main Page Uncategorized

БЪЛГАРСКОТО ИМЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО

„Аз-буки“ by „Аз-буки“
02-10-2025
in Uncategorized
A A

Категория „Презентация“, възрастова група 5. – 7. клас

Сияна Краишникова, 7. клас[1]

Ръководител: Анелия Иванова

Средно училище „Константин Константинов“ – Сливен

https://doi.org/10.53656/nat2025-3.18

Abstract.  В наши дни все повече се говори за здравословен начин на живот, свързан не само с физическата активност, но и с храненето на човека. От значение е какви използвани храни влияят положително върху човешкото здраве – един основен белег на дълголетието. В проекта предмет на изследването е българското кисело мляко – направено е проучване за значението му върху здравословния начин на живот и експериментално е проверена технологията на получаването му. Чрез описателен и сравнителен метод, както и чрез анализ на проведени експерименти, се постига поставената цел – проверка на условията за подквасване на киселото мляко – подходяща температура на млякото и средата, и влиянието на различни подкваси върху процеса. В края на изследването е установено, че добрите подкваси съдържат по-висок процент масленост на млякото, както и че видът им също е от значение за времето на извършване на подквасването на млякото.

Keywords: кисело мляко, подквасване, млечнокисела бактерия, дълголетие

Log in to read the full text Your Image Description

Свързани статии:

Default ThumbnailStudy of the Application of Curing Procedures in the Kindergarten Aimed at the Formation of a Healthy Culture in Children 120 години от откритието на един велик българин Default Thumbnail“Revolving” Ownership: The Interplay between Yang-Ownership and Yin-Ownership Default ThumbnailNotions and Believes about the Teaching Profession in the Context of its Choice and Refusal to the Practice It
Tags дълголетиекисело млякомлечнокисела бактерияподквасване

Последвайте ни в социалните мрежи

shareTweet
Previous article

Бебешки шампоан от ядливи съставки: формулиране на нов козметичен продукт

Next article

 ХИМИЯ НА МОНЕТИТЕ

Next article

 ХИМИЯ НА МОНЕТИТЕ

Химия на шоколада

Община Русе отново дари „Културен чек“ на зрелостниците от града

Община Русе отново дари „Културен чек“ на зрелостниците от града

Последни публикации

  • ХИМИЯ НА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ
  • ИЗПОЛЗВАНЕ НА АЛУМИНИЙ В БИЖУТЕРИЯТА: БИЖУТА ОТ АЛУМИНИЕВА ТЕЛ
  • ХИМИЯТА В ПЧЕЛНИЯ МЕД
  • Гимназията в Белене с концерт за 55 години
  • Алуминий: „ Крила на човечеството – Любимец 13“
  • ПРИЛОЖЕНИЕ НА АЛУМИНИЯ ВЪВ ВАКСИНИТЕ
  • Алуминият в криогениката
  • Урок по свобода в Окръжния съд – Кюстендил
  • ХИМИЯТА НА ПАРИТЕ
  • Община Русе отново дари „Културен чек“ на зрелостниците от града
  • Химия на шоколада
  •  ХИМИЯ НА МОНЕТИТЕ
  • БЪЛГАРСКОТО ИМЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО
  • Бебешки шампоан от ядливи съставки: формулиране на нов козметичен продукт
  • ХИМИЯТА – ДЕТЕКТИВ ИЛИ ПРЕСТЪПНИК?
  • Зам.-министър Николай Витанов откри новата академична година в Пловдивския университет
  • ТАЙНАТА ХИМИЯ НА ШВЕЙЦАРСКИТЕ БАНКНОТИ
  • Металът изящество: алуминият в съвременната бижутерия
  • Да свързваш науката с индустрията
  • Научна конференция за транспорт събра учени от чужбина и страната
  • Вестник „Аз-буки“ – брой 39/2025 г.
  • НВО по математика за шестокласниците

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Main Page
  • Contact
  • Subscribe now
  • Projects
  • Advertising

Az-buki Weekly

  • Вестник “Аз-буки”
  • Subscribe now
  • Archive

Scientific Journals

  • Strategies for Policy in Science and Education
  • Bulgarian Language and Literature
  • Pedagogika-Pedagogy
  • Mathematics and Informatics
  • Natural Science and Advanced Technology Education
  • Vocational Education
  • Istoriya-History journal
  • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
  • Filosofiya-Philosophy

Newsletter

  • Accsess to public information
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
en_US
bg_BG en_US
  • Login
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About us
    • About us
    • Who we are
    • Team
    • Ethics
    • Documents
  • Az-buki Weekly
  • Journals
    • Strategies for Policy in Science and Education
    • Bulgarian Language and Literature
    • Pedagogika-Pedagogy
    • Mathematics and Informatics
    • Natural Science and Advanced Technology Education
    • Vocational Education
    • Istoriya-History journal
    • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
    • Filosofiya-Philosophy
  • Editions
  • Projects
  • Advertising
  • Subscribe now
  • Contact
  • en_US
  • bg_BG

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"