Да се определи как храната влияе на нашето здраве, е сложно, скъпо и отговорно занимание. За целта не се наблюдава един човек или едно семейство, а големи групи от хора, понякога наброяващи десетки или даже стотици хиляди, често в продължение на години.
Резултатите са няколко таблици, които са крайно важни. Те са основа на указанията какво и колко да се яде. Защо във Франция ядат „рискови храни”, а нивото на инфарктите е ниско? Френският парадокс интригува мнозина. Дали все пак червеното вино не съдържа мощни антиоксиданти? Отговорът е „да”.
Четете повече в бр. 2, 9 – 15 януари 2014 г.
Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":
Адрес: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5
Телефон: 0700 18466
Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg